erdely.web.comAz aukció
internetes partnere:

Vatera

A licitálásra kerül tárgyak listája follyamatosan bõvûl a késõbbiekben. A fizetés és áruszállítás (árak itt) elõzetes e-mail megbeszélés után postán, utánvéttel, ill. átutalással (vagy személyesen) történik (részletek itt). A tárgyakra 1 hónapig lehet licitálni, de a megmaradt tételek további egy hónapra meghosszabbodnak. Egyes tételek viszont rövidebb, pár napos licitálási idõre is kikerülhetnek.

Vállaljuk magánszemélyek, alkotómûhelyek, egyesületek licitálásra szánt mûalkotásainak, régiségeinek internetes aukción való értékesítését!A licitálandó tárgyak listája

 

[ kisképes megjelenítés ]

 

Egyes tárgyakhoz villámáron is hozzájuthat (azonnali vásárlás).

Részletesebb leírást az árverésrõl (GYIK) az oldal alján olvashat.


GYakranFeltettKérdések


Hogy vehetek részt az árverésen?

Önnek semmi mást nem kell tennie, csak regisztráltatnia magát a liciten, ami roppant egyszerû. Milyen adatot kell megadnia? Egy felhasználó nevet, ami bármi lehet (pl az Ön e-mail címének a @ elõtti része) e-mail címét, amin értesítést kap az adott licit elnyerésérõl, valamint címét. Ez utobbi arra szolgál, hogy az adott tárgyat (melyet egy licit során elnyert) személyesen, vagy postán elküldjük.

Ki biztosítja adataim védelmét?

Az aukció technikai (adatvédelmi) részét a vatera.hu  weboldala biztosítja. Az Ön részvételi szándékát (címét) tartalmazó nyomtatvány, mely a Feliratkozás oldalon talál, a vatera.hu felé irányul, mely teljes körû adatvédelmet biztosít. Ebbe benne van az is, hogy az Ön e-mail címére más irányú (reklám, spam) levelek nem érkeznek.

Hogyan licitáljak?

Ön annyiszor licitálhat, amennyiszer akar. Ha Ön adta a maximális licitet, és az adott tárgy licitideje lejárt, akkor Öné a vásárlási jog, feltéve, ha az Ön által ígért összeg több az adott tárgy minimális eladási áránál. Mirõl is van szó? Lássunk egy példát: Karl Marx Tõke címû könyvének a kikiáltási ára 300 Ft. Vételi ára 400 Ft, licitemelkedési minimum 50 Ft. Ha a licit 450 Ft-nál zárt (lejárt az ideje), nem érte el a kívánt eladási árat, vagyis a tárgy nem az Öné, eladatlan maradt. Ha Ön 550 Ft-ot ajánl, a könyv licitoldalán megjelenik zárójelben, hogy ezen az áron már hozzájuthat az adott tárgyhoz. Villámár esetén azonnal vásárlási jogra tehet szert.

Mit tegyek, ha nyertem a liciten?

Ha Ön a feliatkozáskor megadott e-mailen üzenetet kap, hogy megnyerte árverésen az adott tárgyat, jogosult a vételre. Innentõl Ön és az Erdély Honlap (vagyis nem a vatera.hu) közötti egyeztetést követõen jön létre az üzlet. Az Erdély Honlap garanciát vállal arra, hogy az Ön által nyert tárgyat átutalásos (vagy személyes) kifizetés után postázza (vagy személyesen átadja) az Ön által kért esetleges postai többletszolgáltatásokkal (lásd lent).

Banki átutalás esetén preferált fiókok és számlaszámok:

11639002-18612901-39000004

11773315-90017696

12072521-00582409-00100009
   

Hogyan kapom meg a licitáláson nyert tárgyat?

A postázás belföldön borítékban küldhetõ tárgyak 300 g-ig, könyvek esetén 500 g-ig ingyenes. Az alábbi postai díjszabások táblázata segít kiszámítani az Ön költségeit:

A megrendelõ kívánságára kérhetõ az áron felül:

  belföld külföld
ajánlott 130 Ft 350 Ft
tértivevény 100 Ft 230 Ft
saját kézhez 100 + 27 Ft 210 + 130 Ft
törékeny csomag a súlydíj 50 %-a -
légi posta - 20 g-onként 17 Ft
értékbiztosítás 10.000 Ft-ig 260 Ft  
Utánvét:

 Érttékhatárok (100 g-ig) többletdíj (kb) - a postákon minden átvevõ más-más árat mond ugyanarra a csomagra...
1000 Ft-ig 500-800 Ft
5000 Ft-ig 800-1200 Ft
10.000 Ft-ig 1200-18000 Ft

Mit tegyek, ha idõközben meggondoltam magam?

Kérjük, hogy a liciteket felelõsséggel tegye, vagyis számoljon azzal, hogy az adott tárgyat a fenti csomagküldési díjjal együtt ki kell egyenlítse. Ha a tárgy idöközben már Önhöz került, de valamilyen okból az üzletet vissza szeretné mondani, a kézhez vételtõl számított 3 napon belül visszaküldheti a tárgyat. Ez esetben az elõzõleg kiszámított postai költségeken (valuta esetén az átváltási díjon) felül Ön visszakapja a pénzét.


Kockázatokról és mellékhatásokról...

A korrekt üzleti magatartásra az eddig lebonyolított üzletek partnereinek véleménye a garancia, amit a licit után a véleményez? oldalra ír. A korrekt bonyolításért az Erdély Honlap a garancia.
[ címlapra ] - [ városok ] - [ vidék ] - [ aukciók ] - [ fórum ] - [ szálláslehetõségek ] - [ vendégkönyv ] - [ levél ]