Poli


Hő-SÖK természettudományi tehetséggondozó szakkör programterve 2012-13-as tanévben

 

glogster

A képre kattintva megjelenik eredeti méretben

 

Web-2 munkafelület kialakítása

A hővel kapcsolatos ismeretek rendszerezése, hő – hőmérséklet kulcsszavakhoz kapcsolódó fogalmak áttekintése

 

A hő és az élőlények

Látogatás a Fővárosi Növény-és Állatkertbe

A biomok élőlényeinek megismerése

Az élőlények alkalmazkodása a külső környezeti tényezőkhöz

Terepgyakorlat a Budaörsi Csiki-hegyekben

A fény és a hőkedvelő növények vizsgálata

Laborgyakorlat

Hőmérséklet hatása a növények fejlődésére

Növények hajtatása eltérő hőmérsékleten, élesztőgombák működésének vizsgálata

A hőmérséklet mérése az emberi testen, perifériás hőmérséklet

Szomatoinfra vizsgálat

Emberi testhőtérképének megismerése

Hőtérképezés szerepe a szervezet állapotának felmérésében

 

A hő és az épületek

Energiahatékonyság és építészeti technológiák

A szigetelés fontossága, az építőanyagok jellemző tulajdonságai

Tudományos szakirodalom áttekintése.

 Hőkamerás vizsgálat

Ismerkedés a hőkamerák működésével

Hőkamera használata, felvételek, mérések iskolai és lakókörnyezetben

Laborgyakorlat

Hővezetés vizsgálata, a hőkibocsátás csökkentési lehetőségei

Hőszigetelő anyagok összehasonlító mérése, árnyékolási módok összehasonlítása

 

A Föld és a hő

Földhő szerepének megismerése

Termálvizek szerepe a gazdasági életben

Geotermikus energia földrajzi eltéréseinek vizsgálata

Látogatás a Gellért Fürdőbe

A budapesti termális vonal jelentősége

Információgyűjtés a termálfürdők hőmérsékletéről

 

A Föld légköre

Látogatás a Meteorológiai Intézetbe

A globális klímaváltozás következményei

Az emberiség szerepe az üvegházhatás fokozódásában

Információgyűjtés, kutatások eredményeinek rendszerezése

Időjárási elemek mérése

Meteorológiai szolgálat története

Ismerkedés a mérőműszerekkel

Szén-dioxid mérése városi helyszíneken

Laborgyakorlat

A hőtágulás vizsgálata

Üvegházhatás modellezése,

 

A konyha és a hő

Konyhai tűzhely típusok megismerése

A főzőfelületek tulajdonságai, a különböző energia átalakítási módok összehasonlítása, a hőveszteség csökkentésének módjai

Mikrohullám

A mikrohullámú sütő melegítő hatásának megismerése

Különböző anyagok melegítése a mikrohullámú sütőben

Mikrózott élelmiszerek állagának megismerése

Mikrózott élelmiszerek belső hőméréskletének mérése, szerkezetének vizsgálata

 

A mobiltelefon és a hő

A mobiltelefonok egészségügyi hatásairól szóló tanulmányok, cikkek elemzése

Kutatások a mobiltelefonok egészségkárosító hatásairól

A mobiltelefon melegítő hatásának kimutatása

A melegítő hatásának kísérleti igazolása

 

A ruha és a hő

Országok öltözködési szokásainak megismerése

Öltözködési tanácsok utazóknak

Ruházati anyagok vizsgálata

A ruhák hőelnyelő, hőszigetelő képességének vizsgálata, a párolgás jelentősége

Oldalunk használatához cookie-k szükségesek. Az Uniós törvények értelmében kérem, engedélyezze a cookie-k használatát, vagy zárja be az oldalt. További információk

Az Uniós törvények értelmében fel kell hívnunk a figyelmét arra, hogy ez a weboldal cookie-kat használ. A cookie-kat letilthatja a böngészője beállításaiban. Amennyiben ezt nem teszi meg, illetve ha az "Engedélyezem" feliratú gombra kattint, azzal elfogadja a cookie-k használatát.

Bezár